Agenda

Comiat al Sr. Genescà

Dimecres passat, 5 de maig, va tenir lloc a la Parròquia de Sant Vicenç de Sarrià de Barcelona, la missa exequial de l'antic president de la Federació de Cristians de Catalunya, Sr. Josep Maria Genescà Vidal. El Sr. Genescà va presidir durant 31 anys la Federació (des del 1982 fins al 2013).

La celebració eucarística la va presidir el rector de la Parròquia de Sant Vicenç de Sarrià, Mn. Joan Obach, i fou concelebrada per Mn. Manel Valls, antic rector de la parròquia sarrianenca, i per Mn. Ramon Batlle, director de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB) i jutge diocesà del Tribunal Eclesiàstic de Barcelona.

El Sr. Genescà ha estat una persona molt important en el pensament cristià del nostre país i deixa un buit molt notori. En qualsevol cas, els seus consells, la seva saviesa, la seva gran cultura humanista, el seu mestratge, la seva ironia fina, la seva bondat i la seva manera de fer, sempre intentant tendir ponts de diàleg amb les diferents sensibilitats, perdurarà en tots nosaltres.

Homilia feta per Mn. Joan Obach, rector de la Parròquia de Sant Vicenç de Sarrià

"Un núvol lluminós embolcallava els deixebles a la Muntanya del Tabor en el moment de la Transfiguració de Jesús. Heu triat aquest text de l’evangeli de Mateu en aquesta celebració eucarística perquè fa 57 anys fou també proclamat en el moment del vostre matrimoni, Maria Dolors, amb el teu espòs Josep M., aquell 6 d'agost, festa de la Transfiguració. Aquell mateix núvol, que manifestà la glòria del Pare en el seu Fill Jesucrist als seus deixebles, i que us convidava a establir la vostra aliança matrimonial, és el mateix núvol que ara demanem en el comiat del nostre estimat germà. Ell va buscar sempre, des de la fe, la llum divina, motor de la seva activitat constant en favor de la millora de les condicions socials del seu entorn. L’assistència social i després el món de l'advocacia van ser sempre impregnats d'un gran vessant religiós. Al capdavant de la Federació de Cristians de Catalunya i de moltes altres entitats que va promoure, des de la discreció i la senzillesa, en Josep Maria va poder ajudar a la dignificació de moltes persones.

L’himne de la primera Carta de sant Pau als Corintis que hem escoltat a la primera lectura expressa també aquest amor que va motivar la vida d’en Josep Maria. “L’amor no passa mai”, diu l’Apòstol: aquí es troba el resum d’una vida lliurada per amor a Déu i als germans. “Com la cérvola deleja l’aigua – hem repetit en el salm-, així Senyor, us desitja la meva ànima”. Des de l’altar de Sant Vicenç de Sarrià, al qual tantes vegades va atansar-se, en Josep M., acompanyat sempre de la M. Dolors i la família, va voler delejar-se de la font d’aigua divina que brolla de la taula eucarística: la veritable font d’amor de Jesucrist, mort i ressuscitat. Celebrant nosaltres ara l’eucaristia en sufragi de l’ànima d’en Josep Maria Genescà, li donem gràcies a Déu i li demanem que, en la seva misericòrdia, el purifiqui dels seus pecats i el porti al paradís per poder gaudir per sempre de la llum divina i eterna. Així mateix, que la pau de Déu us ompli a vosaltres, M. Dolors, Eulàlia, Gabriel, Roser i Miquel, i us doni consol i esperança, sabedors que l’espòs, el pare, l’avi, us continuarà ajudant en el camí de la vostra vida. Que així sigui".

Informació extreta de flama.info

Llegir més ...

Traspàs del Sr. Genescà, antic president de la Federació

Ahir dilluns, 3 de maig, va morir el Sr. Josep Maria Genescà i Vidal. 

El Sr. Genescà era soci de la Federació, i havia estat president de l'entitat fins l'any 2013. Advocat de professió, actualment presidia la Fundació Dr. Albert Bonet i també la Fundació Casa de Misericòrdia de Barcelona.

La cerimònia de comiat tindrà lloc, demà dimecres a les 11 h, a la parròquia de Sant Vicenç de Sarrià de Barcelona.

Al cel sia.

Llegir més ...

La Federació de Cristians demana que es recuperi el “Corpus” a la Festa Major de Cornellà de Llobregat

 

L’any passat, coincidint amb la primera onada de la pandèmia, va desaparèixer la referència al “Corpus Christi” dels cartells de la Festa Major de 2020

 

 

Fa més de 100 anys que la Festa Major de Cornellà de Llobregat (Barcelona) està lligada a la festa del “Corpus” i en els cartells de la Festa Major de 2020 va desaparèixer tota referència al "Corpus Christi".

Recentment, la Direcció General d’Afers Religiosos (DGAR) de la Generalitat de Catalunya ha publicat el “Baròmetre sobre la religiositat i la gestió de la seva diversitat 2020” on consta que el 53% del catalans es considera de religió catòlica, és a dir, d’aquella on té el seu origen la festa del “Corpus”. 

La Federació de Cristians recorda que a Cornellà se celebren altres festes populars de caire religiós -com ara Nadal o Sant Jordi-, que estan tan arrelades com el “Corpus”, i que tampoc suposen cap problema per a la convivència. Per aquest motiu, la Federació demana a l’alcalde de Cornellà de Llobregat, Sr. Antoni Balmón, que es recuperi la referència al “Corpus” en la Festa Major de 2021 que tindrà lloc del 24 de maig al 4 de juny d’enguany.

Enllaç per signar,

https://tufirma.org/campaign-view/207/Que_el_%E2%80%9CCorpus%E2%80%9D_vuelva_a_la_Fiesta_Mayor_de_2021

 

 

Llegir més ...

I Simposi Educació Catòlica. La identitat com a clau de futur

La Federació de Cristians de Catalunya, juntament amb la Plataforma per la Família Catalunya-ONU i la col·laboració d'altres entitats (PREC, Fundació Casa de Misericòrdia de Barcelona i Cruïlla), organitza aquest Simposi, que tindrà lloc al Seminari Conciliar de Barcelona, el pròxim dia 1 de desembre.

L’Educació Catòlica, fruit d’una llarga tradició, està cridada a ser una realitat innovadora i transformadora de la societat, prenent a Jesús de Natzaret com a clau de la seva identitat. Aquesta identitat és el seu valor primordial i el que li dóna sentit ara i en el futur.

En aquest I Simposi analitzarem des de diverses perspectives quina és la situació actual de l’educació catòlica i els valors cristians en el món de l’ensenyament, quin paper hi juga la seva identitat i la cultura cristiana; i com l’educació pot ser també un instrument evangelitzador en la nostra societat.

Comptarà amb la participació (entre altres experts) del sr. Antoni Comas, Daniel Arasa i Mons. Jaume Pujol, que inauguraran el simposi, M. Núria Miró (Col·legi Montserrat), que parlarà de la innovació educativa com a plataforma d'evangelització; Juan Carlos Corvera, president de la Fundació Educatio Servanda; o Ignasi Díaz, que parlarà de la cultura religiosa i educació catòlica als centres públics.

Informació i inscripcions: https://www.educatolica.cat/

Programa.

 I Simposi Educació-page-001I Simposi Educació-page-002

 

Llegir més ...

Recés amb Mn. Joan Costa

Us convidem al recés d'enguany, organitzat per Metges Cristians de Catalunya i la Federació de Cristians de Catalunya, que tindrà lloc el proper dissabte 10 de novembre.
Estarà dirigit per Mn. Joan Costa, el nostre consiliari.
Començarà a les 9:30, finalitzarà a les 18h i inclourà una missa. Oferirem també dinar preparat per un càtering al mateix local del recés (aviat us direm el menú i preu, per fer les comandes).
Adreça: Can Masriera. Camí Garingol s/n. S'ha d'arribar al cementiri i continuar el camí que hi ha a la dreta (està darrere de l'església antiga-cementiri del poble). Sant Andreu de Llavaneres. 
Si teniu algun dubte o suggeriment, o voleu rebre informació de properes activitats, podeu contactar amb nosaltres a aquest e.mail: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. . Moltes gràcies.

 

Llegir més ...

Cercles d'Estudi 2019: parlem de "Gaudete et Exsultate", la darrera encíclica del Papa Francesc

Els cristians ens preguntem moltes vegades pel camí cap a la santedat. Aquest és el nostre desig, la nostra vocació: "Sigueu perfectes com el vostre Pare celestial és perfecte" (Mt. 5, 48).

Però no sempre és un camí fàcil i tots nosaltres ens hem sentit perduts alguna vegada. Aquesta és la qüestió que planteja la darrera encíclica del Papa Francesc, "Gaudete et Exsultate", que estudiarem en la pròxima edició dels Cercles d'Estudi, que començarem el proper 24 de maig. Parlarà el nostre consiliari, Mn. Joan Costa, que ens aproparà aquest text i ens donarà el seu punt de vista. També comptarem amb Mn. Joan Galtés, que ens explicarà el nou Plà Pastoral de la diòcesis de Barcelona.  

Els Cercles són una oportunitat per rebre formació cristiana en un ambient de germanor, de forma entretinguda i amena, però sense perdre la rigorositat i la profunditat adients.  

Si encara no has llegit la exhortació, pots descarregar-la aqui

Totes les sessions són gratuïtes i tindran lloc a la nostra seu del C/ Calàbria 273-275, ent. 4a, Barcelona.

Més informació i confirmació d’assistència: 93 363 03 64 Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

MARÇ, dijous 21, a les 18.30 h.

Dirigit per Mn. Joan Costa

ABRIL, dimarts 23, a les 18,30 h.

Dirigit per Mn. Joan Galtés

MAIG, dijous 16, a les 18,30 h.

Dirigit per Mn. Joan Costa

JUNY, dimarts 18, a les 18,30 h.

Dirigit per Mn. Joan Galtés

 

 

Llegir més ...

Cercles d'Estudi: parlem de "Gaudete et Exsultate", la darrera encíclica del Papa Francesc

Els cristians ens preguntem moltes vegades pel camí cap a la santedat. Aquest és el nostre desig, la nostra vocació: "Sigueu perfectes com el vostre Pare celestial és perfecte" (Mt. 5, 48).

Però no sempre és un camí fàcil i tots nosaltres ens hem sentit perduts alguna vegada. Aquesta és la qüestió que planteja la darrera encíclica del Papa Francesc, "Gaudete et Exsultate", que estudiarem en la pròxima edició dels Cercles d'Estudi, que començarem el proper 24 de maig. Parlarà el nostre consiliari, Mn. Joan Costa, que ens aproparà aquest text i ens donarà el seu punt de vista. També comptarem amb Mn. Joan Galtés, que ens explicarà el nou Plà Pastoral de la diòcesis de Barcelona.  

Els Cercles són una oportunitat per rebre formació cristiana en un ambient de germanor, de forma entretinguda i amena, però sense perdre la rigorositat i la profunditat adients.  

Si encara no has llegit la exhortació, pots descarregar-la aqui

Totes les sessions són gratuïtes i tindran lloc a la nostra seu del C/ Calàbria 273-275, ent. 4a, Barcelona.

Més informació i confirmació d’assistència: 93 363 03 64 Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

En el quadre adjunt trobarà tota la informació necessària, esperem de tot cor que ens retrobem el pròxim 24 de maig.

MAIG, dijous 24, 18.30 h.

Cercle d’Estudis dirigit per Mn. Joan Costa

JUNY, dimarts 19, 18.30 h.

Cercle d’Estudis dirigit per Mn. Joan Galtés

SETEMBRE, dijous 20, 18.30 h.

Cercle d’Estudis dirigit per  Mn. Joan Costa

OCTUBRE, dimarts 23, 18.30 h.

Cercle d’Estudis dirigit per  Mn. Joan Galtés

NOVEMBRE, dijous 22, 18.30 h.

Cercle d’Estudis dirigit per Mn. Joan Costa

DESEMBRE, dimarts 18, 18.30 h.

Cercle d’Estudis dirigit per  Mn. Joan Galtés

 

 

 

Llegir més ...

Els joves i la sexualitat

L'Associació de Metges Cristians de Catalunya organitza un matí jove per parlar de sexualitat des d'una perspectiva cristiana, sota la llum de la bioètica. Comptarem amb el Dr. Fernando Trullols, sexòleg i terapeuta matrimonial.
Tindrà lloc aquest dissabte 28, de 10.30 a 13 h. al c/ Calàbria 273, entr. 4a. de Barcelona. 
 
Programa:
 
1- Breu introducció.

2- Harmonia sexual.
a) Causes més freqüents de desarmonia.
b) Dubtes freqüents sobre relacions íntimes i llegendes urbanes.
 
Descans i cafè.

3- Disfuncions sexuals més freqüents,
a) masculines: disfunció eréctil i ejaculació precoç.
b) femenines: desig sexual hipoactiu i coitalgia.
 
4- Aclariment de dubtes.
 

Per a més informació i confirmacions, trucar al 93 363 03 64 o escriure a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

metges curs sexualitat

 

 

 

Llegir més ...
Subscripció a aquest canal RSS

La Federació

Busques alguna cosa?

Vols contactar amb la Federació?

Ideari

La Federació de Cristians...

Llegir més

Radar Social

Causa de Beatificació

Atenció! Aquest lloc conté cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús. Saber més

Accepto

A La Federació de Cristians de Catalunya fem servir cookies

La Federació de Cristians de Catalunya fa servir cookies per millorar l’experiència dels usuaris, facilitat la navegació pel nostre web. Estem fent tot el possible per facilitar l’ús d’aquestes cookies, així com la seva gestió i control al fer ús dels nostres serveis.

¿Què són les cookies?

Les cookies són petits arxius de text que s’emmagatzemen al dispositiu de l’usuari d’Internet quan visita una pàgina web. És l’operador del lloc web el que determina quin tipus d’informació conté aquesta cookie i quin n’és el propòsit, podent, a més a més, ésser utilitzada pel servidor web cada cop que es visiti aquesta pàgina web. Es fan servir les cookies per estalviar temps i fer l’experiència de navegació web molt més eficient. No obstant, es poden fer servir amb diferents propòsits, que van des de recordar la informació d’inici de sessió fins el que conté la seva comanda.

Existeixen una gran quantitat de guies on s’explica el que són les cookies, i per a què es fan servir. Nosaltres els explicarem com afecten aquestes cookies al lloc web de La Federació de Cristians de Catalunya, però en cas de necessitar més informació al respecte, pot fer una ullada a aquestes pàgines web:

 

¿Com fa servir La Federació de Cristians de Catalunya les cookies?

La Federació de Cristians de Catalunya només farà servir les cookies que vostè ens deixi. Podrà controlar les seves cookies a través del seu navegador. Trobarà informació al respecte més endavant. Hem fet servir algunes de les guies existents per classificar les cookies que utilitzem en grups:

 1. 1.1.Cookies de Rendiment
  1. 2.2.Cookies Funcionals
  2. 3.3.Cookies de Màrketing
 

A continuació trobarà més informació sobre cadascun d’aquests tipus de cookies.

1. Cookies de Rendiment

Es tracta de cookies que recullen informació sobre com es fa servir el lloc web (per exemple, les pàgines que visita o si es produeix algun error), i que també ajuden a La Federació de Cristians de Catalunya a la localització i solució de problemes del lloc web. Tota la informació recollida és totalment anònima i ens ajuda a entendre com funciona el nostre lloc web, realitzant les millores pertinents per facilitar la seva navegació.

Aquestes cookies permetran:

 • Que vostè navegui pel lloc web
  • Que La Federació de Cristians de Catalunya recopili informació sobre com utilitza vostè la pàgina web, per entendre la usabilitat del lloc, i ajudar-nos a implementar les millores necessàries. Aquestes cookies no recolliran cap informació sobre vostè que es pugui fer servir amb finalitats publicitàries, o informació sobre les seves preferències (com les seves dades d’usuari) més enllà d’aquesta visita en particular.
 

2. Cookies Funcionals

El nostre propòsit amb aquestes cookies és simplement millorar l’experiència dels usuaris de La Federació de Cristians de Catalunya. Podrà rebutjar en qualsevol moment l’ús d’aquestes cookies. La Federació de Cristians de Catalunya les fa servir per recordar certs paràmetres de configuració o per proporcionar alguns serveis o missatges que poden arribar a millorar la seva experiència al nostre lloc web. Per exemple, recorden el país o la llengua que ha seleccionat al visitar les pàgines, i no es fan servir amb finalitats de màrketing.

Aquestes cookies permetran:

 • Recordar les seves dades d’inici de sessió com a client al tornar a la pàgina

Aquestes cookies no recolliran cap informació sobre vostè que es pugui fer servir amb finalitats publicitàries, o informació sobre les seves preferències (com les seves dades d’usuari) més enllà d’aquesta visita en particular.

3. Cookies de Màrketing

Aquestes cookies són gestionades per tercers, per tant podrà fer servir les seves eines per restringir-ne l’ús.
Algunes de les cookies es fan servir per enllaçar amb altres pàgines web que proporcionen serveis a La Federació de Cristians de Catalunya, com podria ser el cas de Facebook, Twitter o Google. Algunes d’aquestes cookies modificaran els anuncis d’altres web per adaptar-los a les seves preferències.

Aquestes cookies permetran:

 • Enllaçar amb xarxes socials
  • Passar informació sobre la seva visita a la pàgina de La Federació de Cristians de Catalunya per adaptar anuncis en altres pàgines.
 

A més a més d’acceptar o rebutjar l’ús d’algunes cookies a través de la pàgina web de La Federació de Cristians de Catalunya, també podrà gestionar-les fent ús de la configuració del seu navegador.

Aquí té una font d’informació sobre com dur a terme aquest procés: http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/

Només llegirem i escriurem cookies sobre les seves preferències. Aquelles que s’hagin instal·lat abans de modificar la configuració restaran al seu ordinador i podrà esborrar-les fent ús de les opcions de configuració del seu navegador.