Logo
Imprimir aquesta pàgina

Ignasi Marcet Ballver

Ignasi Marcet Ballver havia nascut a Terrassa, el dia 13 de setembre de 1915, en el si d’una família profundament cristiana; va ser el dotzè de tretze germans. Treballava a la indústria familiar i pertanyia a la FJC de C. (Federació de Joves Cristians de Catalunya), acció catòlica juvenil catalana, al seu grup "Avant", de Terrassa, a la parròquia del "Sant Esperit". D'idees polítiques era tradicionalista.

Per raons de treball estava amb el seu germà gran a Vila-real (Castelló de la Plana), on la família Marcet tenia unes dependències de la indústria tèxtil de Terrassa. El mateix dia que va començar la guerra, el dia 18 de Juliol de 1936, a Vila-real, amb el seu germà Ramon, van ser detinguts i portats a la presó de Castelló en on van rebre maltractaments i burles.

"Un testimoni presencial del seu afusellament va explicar a la seva família que va morir perdonant els seus botxins i abraçat el seu germà gran, Ramon; les mateixes bales van matar a tots dos. Va morir cridant: "Visca Crist Rei!"

Les causes del seu assassinat: "Per ser catòlic practicant i distingit en això. Per ser de la família Marcet (família distingida a Terrassa) i estar per tant en les llistes negres "(Relació escrita el dia 6 de Novembre de 1983, per Salvador Carbonell Marcet, SJ)

Darrera modificació elDivendres, 10 Gener 2014 11:15
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.