Logo
Imprimir aquesta pàgina
Albert Pujol i Bernís

Albert Pujol i Bernís

“Ah, sí, Pujol…Aquest va treure unes medalles, les va besar, després va fer uns gargots amb la mà i va dir “Ja podeu disparar, però de cara”. (Testimoni d'una miliciana)


Versión en castellano.

Vida 
Albert Pujol Bernís va néixer el 9 de desembre de 1899, a Molins de Rei. Criat en un àmbit molt catòlic, sempre que podia prestava el seu suport a totes les activitats parroquials i assistia a les funcions religioses. Era un catòlic compromès i actiu, que combregava freqüentment, va practicar diverses vegades exercicis espirituals, era portant del Sant Crist i assistia piadosament cada mes a la Vetlla Nocturna a Jesús Sagramentat. En establir-se la FJC a Molins de Rei, en 1935, es va afiliar de seguida, encara que estava en l'edat límit (35 anys). Treballava com a comerciant de grans, seguint el negoci familiar. Estava casat amb Angelina Tort Torrent, i tenien tres filles.
Un altre dels seus grans amors era la seva terra, Catalunya.Persecució i Presumpte Martiri
El seu calvari va començar quan va rebre un anònim ple de mentides i amenaces de mort, que va ensenyar a poques persones, però que el va deixar aniquilat. En un mes havia perdut nou quilos i, a més, li va provocar trastorns en el cor.
El vesprejar del 19 d'agost del 1936 va ser afusellat, juntament amb altres dos veïns en el terme de Sant Cugat del Vallès. Les seves últimes accions, segons un milicià que ho va presenciar tot, van ser perdonar als qui el mataven, fer el senyal de la creu, besar unes medalles i manifestar, amb tota enteresa, que volia morir de cara, com així va ser. Els seus cunyats i la seva filla van reconèixer el cadàver mitjançant una fotografia i alguns objectes personals, a Sant Cugat del Vallès.
No pertanyia a cap partit polític ni tenia diners, l'única raó que tenien per matar-lo era la seva fe catòlica militant i la seva pertinença a la FJCC. La notícia del seu assassinat apareix en “La Vanguardia” el dia 15.8.1939.

Fama.
En la Comunitat Cistercenca de Santa María de Solius, ho tenen com a model de vida cristiana fins al lliurament, a qui poden invocar com intercesor al Pare.

Pujol.Fotos-page-001

Darrera modificació elDimarts, 11 Octubre 2016 12:30
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.