Logo
Imprimir aquesta pàgina

Ramon Marcet Ballver

Ramon Marcet  Ballver havia nascut a Terrassa el dia 1 d’abril de 1900. Va estar 7 anys a l’Escolania de Montserrat. De gran va ser membre del tercer orde benedictí. Era un catòlic fervorós que participava diàriament de l’Eucaristia, abans d’iniciar la jornada laboral en la fàbrica de la família. Els diumenges es dedicava a l’apostolat i feia catequesi als barris perifèrics i suburbis de Terrassa.

Als vint-i-tres anys es casà amb Adelina Trincheria Llopart. El matrimoni va tenir nou fills. L’esposa va ser decisiva en l’enfortiment de la convicció religiosa de l’espòs. Tot i la família nombrosa, Ramon alternà les seves obligacions paternals, laborals i les d’apostolat.

En iniciar-se la guerra civil, residia a Vila-real, ciutat de la província de Castelló, on la seva família havia instal·lat una fàbrica tèxtil. Políticament era carlí.

Va ser detingut amb el seu germà pels milicians. Va mostrar gran fermesa i resignació en tot moment, ajudant els qui es trobaven en la mateixa situació a acceptar la voluntat de Déu. Va oferir la seva vida per l’Església i, des de la presó, exhortà la seva família a acceptar també la voluntat de Déu. Van ser afusellats el dia 13 de Setembre de 1936, a la mateixa presó de Castelló. Un testimoni presencial explicà a la seva viuda que morí perdonant els seus botxins, abraçant i consolant el seu germà Ignasi, que complia aquell mateix dia 21 anys.

Darrera modificació elDivendres, 10 Gener 2014 11:16
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.