Logo
Imprimir aquesta pàgina
Josep Travé

Josep Travé

"Una vida de lliurament a les activitats pastorals i una mort martirial."

Versión en castellano.

Vida

Josep Travé va néixer el 5 de Gener de 1915 en Esparreguera. Treballava en una fàbrica tèxtil del poble veí d'Olesa de Montserrat i era solter. Va ser cremat viu el 6 d'agost de 1936 en un bosc del terme municipal de Castellvell i Vilar, juntament amb el seu amic Josep Massabeu. Tenia 21 anys.
Era un gran aficionat al teatre i a l'excursionisme, i membre del grup Santa Eulalia de la Federació de Joves Cristians de Catalunya, constituït en Esparraguerra en 1932. D'aquest mateix grup van ser assassinats quatre membres per ser col·laboradors actius del local parroquial, que estava en plena florida. 

Detenció i mort
El dia 6 d'agost de 1936 va ser detingut a la fàbrica on treballava, juntament amb el seu amic i company fejocista Josep Massabeu que també treballava allí. Els van conduir per la carretera que va d'Olesa cap a Monistrol de Montserrat i Manresa. Després de Monistrol. Ja en el terme municipal de Castellbell i Vilar els van endinsar en un bosc, i allí els van ruixar de gasolina i els van cremar vius, a imitació del beat local Doménech Castellet, que va morir cremat viu al Japó en 1628. Josep Travé tenia 21 anys.

Fama de santedat
La memòria que ha quedat en Esparreguera no és una altra que la d'una vida de lliurament a les activitats pastorals i una mort, sens dubte martirial.

Darrera modificació elDilluns, 17 Octubre 2016 12:34
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.